Thursday, 15 De November De 2018
Plaça Major, sn - Sant Martí de Maldà, Sant Martí de Riucorb - 25344
Phone: Tel. 973330111 
Fax: Fax 973330111

History

Situació

Foto

La situació de Sant Martí de Riucorb és òptima. Situat a la dreta del riu Corb limita al nord amb el terme de Preixana, al N E amb el de Verdú i a l'est amb Nalec. A ponent, per la partida de les Sinogues confronta amb Belianes. Pel sud limita amb Maldà.
La principal via d'accés a Sant Martí és per la carretera L-201, des de Tàrrega o des de Belianes (autovia Barcelona - Saragossa, sortida Bellpuig).
L'extensió del terme municipal és de 35,08 km2 i pertany al partit judicial de Cervera.

Història

Foto

Sant Martí de Riucorb és el nom del municipi que aplega els pobles de Sant Martí de Maldà, Rocafort de Vallbona, Llorenç de Rocafort  i  el Vilet.
Les terres de conreu es destinen als cereals, oliveres, vinya i ametllers. La superfície regada és escassa, limitada per la depressió del riu Corb. El futur canal Segarra - Garrigues obre expectatives d’incrementar l’agricultura de regadiu.
Els productes del camp són comercialitzats per les cooperatives de Sant Martí de Maldà , Rocafort de Vallbona i Llorenç de Rocafort.
Les granges de bestiar (vedells, porcs i aviram) són un factor important de consolidació de la seva economia.

SANT MARTÍ DE MALDÀ
La població de Sant Martí està situada al costat del riu Corb, en una petita serra de 417 m que domina la vall. Les terres de conreu es destinen a cereals, oliveres, vinya i ametllers. Actualment té una població de 493 habitants.
El terme formà part de la baronia d’Anglesola i després de la de Bellpuig. L’estructura del poble neix del nucli del castell, la part més antiga del poble té un traçat urbanístic irregular que s’adapta a un terreny lleugerament costerut. Entre els carrers més antics hi distingim els portals medievals de l’antiga vila closa de St. Martí de Maldà.
La història de Sant Martí de Maldà va anar marcada per la del seu castell. A la part alta del poble, vora la que encara s’anomena plaça del castell, se’n guarden algunes restes com el graner i la capella d’origen romànic molt transformada.
El castell es troba documentat des dels inicis del s.XIII. El castell i la població foren dominats per la baronia dels Anglesola i després de la de Bellpuig, caigué en mans dels Cardona que esdevingueren ducs de Sessa i Baena. Al segle XVI, els Cardona, senyors de la baronia, ordenaren fer desmuntar el castell, i   aprofitar les pedres per a la construcció del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig. Només en resten els graners i la  capella romànica.

Search

City
All administrations

Highlights

Sitemap